De SPORTIVA Dames uit Beveren – Leie mogen we de voorlopers van ons huidig dames volleybal noemen.
Dit was een groep van “dertiger” dames die wat beweging zocht via recreatief amusement.
We vernoemen graag : Ginette Vandenborre, Vivianne Gekiere,Ria Denoulet, Laurette Van Biervliet, wijlen Nora Debaere, korte tijd later Anne Coeman en Marleen Serlet e.a.. Die twee laatste zorgden dat er wat jongeren bijkwamen.
We spreken over de periode einde jaren 70.
Er werd wat volleybal gespeeld inde oude kerk en later in de Gemeentelijke Jongensschool. Er kwamen wat jongere meisjes bij die ook wat beweging zochten.
Een vrouwelijke sportactiviteit in competitie was die moment niet bestaande in Beveren. Jong en oud samen sporten dat ligt wat moeilijker.De oudere, soms kakelende, dames en de jongere meisjes die hunkerden om volleybal in competitie te spelen.

Onder leiding van Johan Demeyer werd er een tweetal jaar aan initiatie volleybal gedaan met die jongere groep ( Ann Lavens en haar zus Hilde Lavens, Viviane Albers, Ann Debaere, Lies Himpe, Els Vanhoutteghem en Christine Naessens)

Uiteindelijk werd er in mei 1981 een licentie aangevraagd bij de Vlaamse Interprovinciale Volleybalbond. Die werd afgeleverd op 05 juni 1981 zodat er september kon gestart worden met de competitie in 3° provinciale. De eerste thuismatch was op 10 oktober tegen Bellegem.

Het terrein werd de Gemeentelijks Jongensschool en onmiddellijk werd er ook gekozen voor een “lokaal”namelijk “ het doksaal van de oude kerk “, daarna kwam de Gilde voor een korte periode aan de beurt en wordt er dan definitief gekozen voor “ De Vlashaard “ het huidige lokaal nog altijd.

Een bestuur mocht er ook niet ontbreken. Voorzitter werd Dr. Marcel Soens.
Sponsor en penningmeester, Joost Debrouwere met het destijdse Gemeentekrediet.
Het secretariaat werd waargenomen door Johan Demeyer en zijn echtgenote Anne Coeman.
Eerste trainer was Jacques Coorevits ( toen zelf nog spelende in Ooivo vierde nationale ) en hulpcoach Jean-Claude Coeman.

Het seizoen 81 – 82 werd afgesloten met één gewonnen match en eindigend op de voorlaatste plaats.

Voor het volgende seizoen 82 – 83 werden de ambities scherper gesteld.
De Gemeentelijke Sportzaal (?? Ofte de oude Beverse Noodkerk ) werd omgeschakeld naar een volleybaltempel nadat de toen befaamde basketbalclub verhuisde naar Waregem.
Een nieuwe trainer, Marc Van Biervliet, werd aangetrokken samen met twee ervaren speelsters , die bij Deerlijk speelden. Lucrèce Van Biervliet en Griet Adyns brachten wat meer rust en lijn in de ploeg en zo eindigde de ploeg op de 9°plaats ( op 12 ) met vijf gewonnen matchen.

En zo gingen de jaren verder. Nooit werd de titel behaald, maar in 87 – 88 werd er tweede provinciale gespeeld.
In 1991 konden we gebruik maken van de huidige prachtige nieuwe infrastructuur “ Den Averul”. Wie herinnert er zich nog de afscheidsfuif op 19.04.91 in de oude kerk ?

Als bij verrassing ( door het afhaken van ploegen uit hogere reeksen ) mochten we het seizoen 92 – 93 aan vangen in eerste provinciale. Dit vernamen we twee weken voor de competitiestart, waar de transfermarkt reeds lang gesloten was. Dus conclusie het volgend jaar terug in tweede.Het was een goede en harde leerschool.

92 – 93 was ook de volle uitbouw van onze jeugdwerking. Na verschillende jaren voordien vergeefse pogingen gedaan te hebben om jeugd aan te trekken slaagde Christine Naessen erin om de jeugd op te leiden.
Een prachtig geheel van jeugd staat thans klaar om verder door te gaan en alzo de oudere speelsters te gaan vervangen.

Het dieptepunt was het seizoen 93 – 94, we degradeerden naar derde provinciale.
De combinatie van te ouderen en te jonge jeugd speelde ons parten.
In 1993 is er ook gestart onder impuls van de voorzitter met gemengd recreatieven. Op donderdagavond wordt er gespeeld van 08.30 u tot ca 10.00 u. Daarna wordt er nog lang “nagepraat “over de sport. Na dertien jaar zijn er nog heel wat beginners bij.

Tegenslagen hebben we ook gekend,. 05 juli 1998 was een zwarte dag voor onze club.
Een dynamisch bestuurslid, Ronny Martin, overleed ten gevolge van een smartelijk ongeluk.
Hij was de motor, samen met de voorzitter, van ons eerste grootse evenement; Een Spaans weekend tijden de kermis van Beveren in 1997 en ook van ons Amerikaans weekend in 1998.

Na winst in de eindronde konden we terug in 2000-2001 aantreden in tweede provinciale.
Dit bleef zo tot op heden. 2005 – 2006 kondigde zich sterk aan. Maar door tegenslagen ( veel kwetsuren en twee zwangerschappen ) zullen we de poort van eerste provinciale zien toegaan.

Toch blijven we een goed geolied geheel. Recentelijk kwamen er twee bestuursleden bij.
Voor het seizoen 2006 – 2007 zullen er hoogstwaarschijnlijk nog twee dames zich aandienen als bestuurslid. ( twaalf in totaal ).
Veel helpende zullen nodig zijn om een onze jaarlijkse terugkerende evenementen te helpen dragen.

Onze kaarting 20 jaar
Jaarlijkse receptie 10 jaar
Blocnote verkoop 10 jaar

Ons 25 jarig bestaan vieren we in 2006 met het inrichten van het eerste binnenlands provinciaal Amabeachtornooi.

Door onze website te bezoeken gaat u akkoord met het gebruik van cookies om de functionaliteit te verbeteren. Lees meer